Třešňová bublanina

27. května 2013 v 19:27 | Tess |  Food

Suroviny:

  • 100 gHery
  • 2 vejce
  • 50 g vanilkového cukru
  • 2 bílky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 ml nízkotučného mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 800 g třešní
  • 30 g prášku do pečiva
  • Tuk na vymazání
  • Mouka na vysypání
Postup:
Žloutky, Heru a vanilkový cukr utřeme do pěny, do které následně zamícháme tvaroh. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který si smícháme s moukou a práškem do pečiva. Bílkovou hmotu zapracujeme do tvarohové hmoty. Hotové "těsto" nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Na vrch klademe omyté a okapané třešně. Pečeme na 180°C.
12 PORCÍ! 1 PORCE = 1000 KJ= cca 250 kcal
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama